Ministerul britanic al Apărării, despre forţele ruseşti din Ucraina: Se confruntă cu provocări considerabile, sunt siliţi să se regrupeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Ministerul britanic al Apărării a transmis, potrivit unui raport publicat sâmbătă, că Rusia a fost obligată să-şi regrupreze trupele după ce ruşii nu au reuşit să avanseze suficient în zona de nord-est a Ucrainei.

Conform raportului citat, Rusia speră să corecteze anumite aspecte care nu au funcţionat anterior şi au limitat avansul trupelor sale pe teritoriul Ucrainei, apelând la concentrarea puterii combatante, reducerea liniilor de aprovizionare şi simplificarea comenzii şi controlului militar, relatează Hotnews.

Însă armata rusă continuă să se confrunte cu provocări considerabile, fiind silită să comaseze şi să relocheze forţele sale armate. Mulţi dintre soldaţii care nu au reuşit în campania militară de pe frontul din nord-est sunt demoralizaţi. 

De asemenea, britanicii susţin că trupele ruseşti au probleme în ceea ce priveşte coordonarea tactică. Deşi înregistrează unele îmbunătăţiri în teren, capacitatea Rusiei de a avansa este diminuată de lipsa abilităţilor la nivel de unitate şi sprijinul aerian inconsecvent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite