Merkel: Iranul trebuie să dea semnale pozitive pentru a mări şansele de revenire la acordul nuclear din 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel foto: Epa Efe
Angela Merkel foto: Epa Efe

Iranul ar trebui să dea semnale pozitive pentru a mări şansele de revenire în acordul nuclear din 2015 şi pentru a elimina blocajul în relaţiile cu puterile occidentale, i-a spus miercuri cancelarul german Angela Merkel preşedintelui iranian Hassan Rouhani, într-o discuţie telefonică, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert, a spus că liderul german i-a spus lui Rouhani că este îngrijorată că Iranul continuă să îşi încalce angajamentele asumate în cadrul acordului pe care preşedintele doreşte să îl restabilească dacă teheranul va opri activităţile în domeniul nuclear.

Şefii diplomaţiilor franceză, germană, britanică şi americană urmează să discute joi despre dosarul nuclear iranian, a anunţat miercuri Quai d'Orsay.

Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian îi va primi la Paris pe omologii săi german Heiko Maas şi britanic Dominic Raab, cărora li se va alătura, prin videoconferinţă, secretarul de Stat american Antony Blinken.

Această reuniune va avea loc în contextul în care Teheranul ar putea să pună capăt, la 23 februarie, săptămâna viitoare, unor inspecţii inopinate ale Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA) în instalaţii din Iran.

Ayatollahul Ali Khamenei a avertizat, miercuri, că Iranul aşteaptă fapte şi nu vorbe de la puterile occidentale părţi ale Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian.

Citeşte şi:

Germania extinde restricţiile pentru combaterea coronavirusului, până pe 7 martie

Oferta făcută de Merkel americanilor pentru a nu împiedica proiectul Nord Stream 2

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri