Medvedev a numit Letonia o țară inexistentă și l-a amenințat pe președintele acesteia cu executarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a spus că nu există o astfel de țară precum Letonia.

Medvedev continuă să amenințe țările baltice. Foto: Shutterstock
Medvedev continuă să amenințe țările baltice. Foto: Shutterstock

Medvedev publicat o fotografie a „procesului de la Kharkiv” în 1943 pe canalul său Telegram, pe care l-a numit „o versiune foto alternativă a formulei de pace”.

Medvedev a comentat și cuvintele președintelui leton Edgars Rinkevičs, că Rusia trebuie învinsă.

"Și vor fi nenorociți care trag în civili în orașele noastre, și cu ei - un nimeni care se preface a fi președintele țării inexistente a Letoniei, un nimeni pe nume Rinkevichs, care a dorit moartea Rusiei. Memento mori", a scris fostul președinte al Rusiei.

Planul de pace” al Rusiei: ceea ce se știe

Ucraina și-a prezentat de mult propria formulă de pace, care constă din 10 puncte. Formula a inclus puncte precum: radiațiile, securitatea nucleară și energetică a țării, sfârșitul războiului, punerea în aplicare a Cartei ONU și întoarcerea tuturor prizonierilor ucraineni.

Rusia a respins această formulă și refuză să vorbească pe baza acestor puncte.

Anterior, Medvedev și-a publicat „planul de pace”, conform căruia este necesar să se recunoască faptul că „teritoriul Ucrainei aparține Federației Ruse”. El visează la capitularea și demilitarizarea Ucrainei, precum și la plata unor „despăgubiri” rușilor.

O investigație jurnalistică recentă arată însă că declarațiile belicoase ale Vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, coincid într-o largă măsură cu livrările de vin din Italia la adresa acestuia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite