Mama unui italian arestat în România se plânge de condițiile din pușcărie: Face duș o dată pe săptămână

0
Publicat:

Ornella Matraxia, mama unui italian închis în penitenciarul Poarta Alba din România pentru trafic de droguri e indignată de condițiile „dezastruoase” în care își ispășește pedeapsa fiul ei, potrivit Știri Diaspora.

Cazul bărbatului a șocat opinia publică din Italia FOTO Arhivă Adevărul
Cazul bărbatului a șocat opinia publică din Italia FOTO Arhivă Adevărul

În luna mai, fiul ei, Filippo Mosca, un tânăr cu vârstă de 29 de ani, din Caltanissetta, a ajuns în România cu prietenii, pentru a participa la Festivalul Sunwave. Cu o zi înainte de a se întoarce în Italia, au fost duși la secția de poliție, în legătură cu un pachet droguri (150 de grame de marijuana, ketamina și ecstasy) pe care o fată din grup, iubita unui prieten de-ai lui Filippo, l-ar fi livrat din Barcelona.

Trafic internațional de droguri

Tânărul este cercetat și judecat pentru trafic internațional de droguri, dar, potrivit echipei de avocați și familiei bărbatului, la mijloc ar fi vorba de o eroare judiciară.

Tinerii au fost plasați inițial în arest preventiv, care, apoi, pe 12 decembrie, s-a transformat, în primă instanță, în pedeapsă cu închisoarea.

„Au o gaură în podea, ca baie”

Mama trânărului consideră că fiul său nu este în siguranță la Poarta Albă. 

„Locuiește într-o celulă de aproximativ 30 m2 cu alți 24 de deținuți, care au o gaură în podea, ca baie (...), mereu înfundată și niciodată curățată. Condițiile sanitare sunt cel puțin dezastruoase”, spune femeia, potrivit Știri Diaspora.

Viața tânărului ar fi în pericol, în opinia mamei, care relatează că Filippo Mosca a fost bătut violent de ceilalți deținuți, iar ulterior, transferat într-o altă celulă.

Până la decizia definitivă, avocatul speră să schimbe măsura preventivă în arest la domiciliu, Audierea urmează să aibă loc pe 12 februarie.

„Nu cer ca fiul meu să fie eliberat, ci să i se garanteze un proces echitabil și condiții civile”, mai spune mama.

A fost cerută intervenția CEDO

Amintim că acest caz a zguduit opinia publică italiană

În Italia, cazul său a ajuns în Parlament, fiind cerută intervenția Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, dar și a Ambasadei Italiei în România. De asemenea s-a sesizat și Amnesty International Italia

Cazul a fost prezentat în presa italiană.

„A avut parte de o farsă de proces, a fost acuzat de trafic internațional de droguri, condamnat la opt ani și șase luni și se află în închisoarea Porta Alba din Constanța. Sunt 24 de deținuți într-o celulă de 30 de metri pătrați”, a declarat, pentru agenția de presă Adnkronos, Rita Bernardini, președinta unei asociații, care a pus la dispoziție un avocat pentru a interveni la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, relatează ilfattoquotidiano.it.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite