Lunetiştii ucraineni au organizat o ambuscadă pentru mercenarii Wagner la o fabrică din Bahmut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe măsură ce luptele sângeroase continuă între forțele ucrainene și cele rusești pentru controlul orașului Bahmut, Serviciul de Grăniceri al Ucrainei a publicat sâmbătă detalii despre unele întâlniri dintre trupele ucrainene și luptătorii companiei militare private ruse Wagner.

image

Într-un videoclip publicat pe site-ul Gărzii de Frontieră ucrainene, sunt prezentate imagini din complexul industrial din Bahmut. "Zilele trecute, unitatea de frontieră a detaşamentului din Luhansk a dus o luptă poziţională cu forţele inamice în zona uneia dintre întreprinderile industriale. Cu o zi înainte, apărătorii ucraineni au rezistat la mai multe atacuri de asalt ale invadatorilor. Pentru a continua ofensiva, mercenarii ruşi s-au retras într-unul dintre ateliere şi şi-au adunat forţele", relatează Garda de Frontieră, adăugând că ulterior ucrainenii au lansat un contraatac. "O unitate ucraineană a reuşit să-l doboare pe cel care păzea cu o mitralieră intrarea în clădire. Apoi, un grup de recunoaştere terestră al poliţiştilor de frontieră a reuşit să intre şi i-a eliminat pe wagnerieni", susţine Poliţia ucraineană de Frontieră. "Pentru a distruge rezerva inamicului, poliţiştii de frontieră au pregătit o ambuscadă. Odată cu venirea întunericului, o surpriză îi aştepta pe cei care se apropiau de linia frontului. Lunetiştii de frontieră au neutralizat şase invadatori", a precizat Poliţia de Frontieră.

CNN precizează că nu poate verifica în mod independent modul în care s-au desfăşurat evenimentele, iar Poliţia de Frontieră nu precizează în ce zi a fost înregistrat videoclipul. O parte din înregistrarea video pare să arate momentul descris în declaraţie. De asemenea, videoclipul prezintă câteva comentarii ale unuia dintre soldaţii ucraineni. "Despre situaţia din Bahmut - au intrat deja în zona industrială. Încercăm să îi scoatem de acolo. Ei şi-au întărit poziţiile acolo noaptea trecută. Grupul meu de recunoaştere a intrat în locaţia lor în această dimineaţă şi încearcă să le atace poziţiile", declară soldatul.

Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al grupului estic al forţelor armate ucrainene, a declarat sâmbătă la televiziunea naţională că în ultimele 24 de ore au avut loc peste 20 de lupte între forţele ucrainene şi cele ruseşti chiar pe teritoriul oraşului Bahmut. Cerevati a mai spus că majoritatea grupurilor de asalt ruseşti sunt formate din luptători din compania Wagner, care sunt întăriţi de paraşutişti ruşi.

Rutele de aprovizionare încă funcționează

Rutele logistice dinspre și din Bahmut încă funcționează, ceea ce înseamnă că „furnizarea de muniție” în orașul asediat este posibilă, a declarat duminică un comandant al armatei ucrainene.

„Vremea își impune restricțiile. Dar în acest moment rutele logistice funcționează. Aprovizionarea cu muniție este posibilă, deși este dificilă. Evacuarea răniților este posibilă. Este, de asemenea, posibilă furnizarea de întăriri”, a declarat Mykola Volokhov, șeful unității de recunoaștere aeriană „Terra” din Ucraina, la televiziunea locală.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite