Londra acordă peste 7 milioane de euro pentru securitatea cibernetică a Ucrainei

0
Publicat:

Marea Britanie a acordat 6,36 milioane de lire sterline (7,3 milioane de euro) pentru sprijinirea apărării cibernetice a Ucrainei în scopul protejării infrastructurilor critice și a serviciilor publice în fața atacurilor rusești, relatează, marți, EFE, conform Agerpres.

Securitate cibernetică.
Peste 7 milioane de euro alocați pentru securitatea cibernetică a Ucrainei. FOTO Shutterstock

Conform unui anunț al guvernului Regatului Unit, acesta a aprobat suma precizată, ca sprijin inițial destinat Ucrainei la acest capitol, ca răspuns la activitatea cibernetică rusă în creștere în urma invaziei lansate de Moscova. 

Ne vom asigura împreună că Kremlinul este învins în toate sferele: pe teren, în aer şi în spaţiul cibernetic”, a afirmat ministrul britanic de Externe James Cleverly. 

Cleverly a confirmat că „sprijinul Regatului Unit pentru Ucraina nu se limitează la ajutorul militar” şi că autorităţile ucrainene „recurg la experţi britanici pentru susţinerea apărării cibernetice a Ucrainei”. 

Anunțul vine în contextul în care în aceeași zi a fost publicat un raport elaborat de Centrul național britanic pentru Securitate Cibernetică (NCSC), care relevă că amenințarea asupra securității cibernetice a Marii Britanii a „evoluat semnificativ” în ultimul an, când s-au raportat 18 incidente care au necesitat un răspuns coordonat la nivel național. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite