Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, susţine că peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni s-au predat în Mariupol

0
0
Ramzan Kadirov / FOTO EPA-EFE
Ramzan Kadirov / FOTO EPA-EFE

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a declarat că peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni s-au predat în oraşul-port Mariupol care este în stare de asediu şi a cerut forţelor rămase, ascunse în uzina metalurgică Azovsta,l să se predea, relatează Reuters.

Nu a existat nicio declaraţie din partea oficialilor ucraineni cu privire la afirmaţia făcută pe canalul Telegram de către Kadîrov. Statul Major al Ucrainei, în raportul său de dimineaţă de miercuri, a anunţat că forţele ruse continuă să atace Azovstal şi portul.

Televiziunea rusă a arătat marţi imagini cu ceea ce se presupune că erau puşcaşi marini care se predau la uzina siderurgică Illich Iron and Steel Works din Mariupol, mulţi dintre ei fiind răniţi.

Nu era clar la ce uzină s-a referit Kadîrov – Azovstal sau Illich Iron and Steel Works  – când a vorbit despre cei 1.000 de puşcaşi marini ucraineni care s-au predat.

”În cadrul Azovstal, în acest moment există aproximativ 200 de răniţi care nu pot primi nicio asistenţă medicală”, a mai precizat el.

”Pentru ei şi pentru toţi ceilalţi, ar fi mai bine să pună capăt acestei rezistenţe inutile şi să se întoarcă acasă la familiile lor”, a subliniat liderul cecen.

Kadorîv este un susţinător înfocat al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, şi a desfăşurat mulţi dintre luptătorii săi în Ucraina pentru a susţine eforturile Rusiei de ”demilitarizare” şi ”denazificare” a ţării.

În postările anterioare, el a promis că va continua asediul asupra Mariupolului, precum şi campania de cucerire a tuturor celorlalte oraşe ucrainene, inclusiv Kievul.

Imaginile difuzate de televiziunea rusă au arătat soldaţi ucraineni mărşăluind pe drum cu mâinile în aer. Unul dintre ei ţinea în mână cu un paşaport ucrainean.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite