Liderii europeni au dezbătut la Bruxelles pe tema viitoarelor relaţii cu Rusia. Ce poziţie a avut Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos
Imagine: Inquam Photos

Liderii europeni au dezbătut, la Consiliul European de la Bruxelles, relaţia cu Federaţia Rusă. La finalul summitului, aceştia au cerut Înaltului Reprezentant şi Comisiei Europeane să elaboreze un document care să conţină opţiuni de politică privind viitoarele relaţii cu Rusia.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că este necesară o implicare a UE pentru consolidarea securităţii ţărilor din est, printre care Ucraina şi Republica Moldova.

„Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat susţinerea pentru o abordare unitară şi solidară a Uniunii, bazată pe cele cinci principii directoare agreate anterior. De asemenea, Preşedintele României a susţinut necesitatea elaborării unui document strategic al Uniunii, care să conţină opţiunile de politică privind abordarea viitoare a relaţiilor cu Federaţia Rusă, apreciind necesară o implicare a Uniunii pentru consolidarea securităţii şi stabilităţii partenerilor estici, prin toate politicile şi instrumentele europene, şi, în special, a Parteneriatului Estic”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, citat de Digi24.ro.

În cadrul reuniunii, liderii europeni au avut o dezbatere strategică cu privire la relaţiile UE-Rusia. Şefii de stat şi de guvern au condamnat acţiunile ilegale, provocatoare şi disruptive ale Federaţiei Ruse la adresa Uniunii şi statelor sale membre şi au reafirmat unitatea şi solidaritatea Uniunii Europene, precum şi sprijinul pentru Republica Cehă, respectiv pentru partenerii estici.

De asemenea, liderii europeni au invitat Înaltul Reprezentant şi Comisia Europeană să prezinte un document care să conţină opţiuni de politică privind viitoarele relaţii cu Federaţia Rusă, în perspectiva reuniunii Consiliului European din luna iunie.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite