Jurnalistul iranian disident din Londra ar fi fost înjunghiat de mercenari est-europeni

0
Publicat:

Mercenari est-europeni sunt suspectați că au înjunghiat un jurnalist iranian disident la Londra. Poliția crede că atacul e cel mai recent exemplu de angajare de către Teheran a unor criminali pentru a-și ataca criticii în Occident, potrivit The Guardian.

Pouria Zeraati. FOTO @PouriaZeraati / Sursa The Guardian
Pouria Zeraati. FOTO @PouriaZeraati / Sursa The Guardian

Trei suspecți căutați pentru înjunghierea unui jurnalist disident iranian pe o stradă din suburbiile Londrei au fost angajați și aduși din Europa de Est, cu avionul, în Marea Britanie pentru a comite atacul, cred anchetatorii.

Victima, Pouria Zeraati, a supraviețuit după ce a fost înjunghiată în picior în Wimbledon, în sud-vestul Londrei, luna trecută. Canalul său de televiziune, Iran International, a mai primit amenințări, pe care el și susținătorii săi le pun pe seama regimului iranian.

Ulterior atacului, cei trei suspecți est-europeni au fugit rapid din Marea Britanie, zburând în câteva ore de pe aeroportul Heathrow. Detectivii cred că aceștia au plecat spre destinații diferite cu zboruri comerciale.

Ancheta este condusă de poliția antiteroristă și serviciile de securitate britanice, iar atacul este considerat cel mai recent exemplu de utilizare de către regimul iranian a unor criminali  pentru a comite acte de violență împotriva criticilor săi pe teritoriul occidental, arată sursa citată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite