Joe Biden: Rusia nu trebuie lăsată să redeseneze harta Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia nu trebuie lăsată să redeseneze harta Europei, a afirmat, vineri, vicepreşedintele american, Joe Biden, în cadrul unei conferinţe susţinute la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulţi lideri europeni pentru a discuta despre situaţia din Ucraina.

„Preşedintele Vladimir Putin continuă să faca apel la noi planuri de pace în timp ce trupele sale sunt prezente pe teritoriul ucrainean. Acest lucru ne arată că preşedintele rus ignoră toate acordurile semnate. În aceste momente, Statele Unite şi Europa trebuie să rămână unite. Rusiei nu trebuie să i se permită să redeseneze harta Europei, deoarece asta face acum”, a declarat Joe Biden într-o conferinţă comună cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Joe Biden a adăugat că Moscova „continuă să agraveze conflictul prin trimiterea soldaţilor fără insigne pe teritoriul ucrainean”.

De asemenea, înaltul oficial american a mai precizat, conform postului NBC News, că „Ucraina luptă în acest moment pentru supravieţuirea sa”.

În acest context, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a cerut comunităţii internaţionale să continue presiunile diplomatice asupra Rusiei, cu scopul de a stabiliza situaţia din estul Ucrainei.

Presa americană a scris la începutul săptămânii că NATO, precum şi oficiali ai administraţiei americane au în vedere trimiterea de armament defensiv forţelor ucrainene care luptă împotriva separatiştilor proruşi, o propunere ce a fost primită cu scepticism din partea liderilor europeni.

Într-o încercare de a instaura un nou plan de pace în Ucraina, preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au fost joi la Kiev, pentru a discuta cu Petro Poroşenko, iar vineri s-au întâlnit, la Moscova, cu Vladimir Putin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite