Jean-Marie Le Pen: prezenţa romilor la Nisa este „iritantă” şi „parfumată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, a afirmat, joi, că prezenţa romilor la Nisa este „iritantă” şi „parfumată” şi a prezis că circa  „50.000 de romi” vor veni să se instaleze acolo în 2014, potrivit publicaţiei „Liberation”.

Ne aflăm într-un context naţional extrem de periculos, iar Nisa nu va rămâne o oază în deşertul francez (..), soarta sa va fi legată de soarta Franţei”, a precizat Le Pen, într-o conferinţă de presă. El s-a aflat la Nisa pentru a o prezenta pe candidata formaţiunii sale la alegerile municipale, Marie-Christine Arnautu.

Vreau să fac un pronostic: aveţi câteva probleme, se pare, cu câteva sute de romi care au în oraş o prezenţă iritantă şi, să spunem, (..) parfumată. Acesta nu este decât vârful aisbergului”, a apreciat eurodeputatul, citat de France Presse.

Vă anunţ că, pe parcursul anului 2014, vor veni la Nisa cel puţin 50.000 de romi pentru că, începând cu 1 ianuarie, cele 12 milioane de romi din România, Bulgaria şi Ungaria vor avea posibilitatea să se stabilească în toate ţările din Europa”, a explicat el, remarcând că politica guvernamentală faţă de această minoritate are „un efect de atracţie fantastic”.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri