Jandarm ucis în sud-estul Franţei, într-o intervenţie împotriva unui octogenar cu probleme psihice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmi francezi Foto: AFP
Jandarmi francezi Foto: AFP

Un jandarm din cadrul GIGN din Orange (Vaucluse) a fost ucis sâmbătă în timpul unei intervenţii menite să imobilizeze o persoană cu probleme psihice la Gassin (Var), a anunţat jandarmeria, relatează AFP.

Bărbatul, în vârstă de 80 de ani, s-a baricadat la domiciliu după ce a deschis focul cu o armă de vânătoare asupra soţiei, pe care a rănit-o uşor, precizează jandarmeria.

Femeia a reuşit să fugă şi a dat alerta. Jandarmi din cadrul unităţii GIGN  Orange, şi anume doi negociatori, au fost trimişi la faţa locului sâmbătă, la ora locală 9.00 (10.00, ora României).

Însă, în momentul în care coloana de intervenţie se apropia de casă, bărbatul, ascuns în spatele garajului, a ieşit şi a tras două focuri de armă asupra primului jandarm, pe care l-a lovit mortal la gât şi la faţă.

După ce şi-a incendiat casa, bărbatul a fugit în vecinătate şi şi-a tras două gloanţe în gură. Grav rănit, el urma să fie evacuat cu un elicopter către un centru spitalicesc.

Directorul general al Jandarmeriei Naţionale franceze Denis Favier era aşteptat la locul dramei sâmbătă după-amiaza.

Jandarmul ucis la Gassin s-a născut în aprilie 1978, era căsătorit şi avea doi copii, a precizat Jandarmeria Naţională. El era şeful unităţii GIGN din Orange.

Cel puţin 20 de membri GIGN au fost ucişi în operaţiuni, în ultimii şase ani, cel puţin cinci dintre ei de persoane cu probleme psihice, în cursul unor intervenţii începând din 1997 şi până în prezent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite