Izolare parţială în Polonia, timp de trei săptămâni. Deplasările sunt interzise de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Guvernul de la Varşovia a interzis orice deplasare în seara de Anul Nou şi a anunţat închiderea centrelor comerciale, a hotelurilor şi staţiunilor de schi.

Polonia intră într-o izolare parţială, timp de trei săptămâni, începând de la 28 decembrie, la nivelul întregului teritoriu, cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus, relatează AFP.

”Introducem o izolare naţională de la 28 decembrie la 17 ianuarie”, a anunţat în faţa presei ministrul polonez al Sănătăţii Adam Niedzielski, pentru ”a ne proteja de al treilea val al epidemiei într-un viitor apropiat”.

Persoanele care vin din străinătate intră în carantină timp de zece zile, iar restricţiile actuale - limitarea numărului de persoane în transportul în comun şi în biserici - rămân în vigoare.

Restaurantele şi barurile rămân, de asemenea, închise, iar adunările de peste cinci persoane sunt interzise. Şcolile au fost închise până la 17 ianuarie.

Ministerul polonez al Sănătăţii a anunţat joi că bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 11.953 de persoane în 24 de ore, la un total de 1.171.854 de cazuri.

Bilanţul morţilor din cauza COVID-19 a crescut cu 431 la 24.345 de decese.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite