Italia. Profesorul vaccinat cu serul anti-COVID-19 al AstraZeneca a murit din cauza unei probleme cardiace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Sandro Tognatti, profesorul de clarinet al cărui deces a fost constatat duminică la mai puţin de 24 de ore după primirea primei doze de vaccin anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, a murit din cauza unei probleme cardiace ce a survenit brusc, relatează presa italiană.

Nu s-a găsit nicio legătură directă între deces şi vaccinare, au spus, pentru ANSA, surse aflate la curent cu autopsia efectuată în cazul lui Sandro Tognatti, care a decedat la vârsta de 57 de ani.

În urma decesului lui Tognatti, regiunea Piemont a suspendat utilizarea unui lot de vaccin anti-COVID-19 al AstraZeneca. Apoi, luni,  Italia a suspendat toate vaccinările cu serul AstraZeneca, iar alte câteva state din UE i-au urmat exemplul.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) este aşteptată să se pronunţe asupra vaccinului anti-COVID-19 al AstraZeneca.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) continuă să recomande „pentru moment” vaccinările cu acest ser.

„Pentru moment, OMS estimează că balanţa riscuri/beneficii înclină în favoarea vaccinului AstraZeneca şi recomandă ca vaccinările să continue”, a anunţat organizaţia, miercuri, într-un comunicat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite