Incendiu devastator în Birmingham, Marea Britanie. Nouă pompieri răniţi

0
0

Pompierii britanici se luptă cu un incendiu de proporţii, izbucnit în Birmingham la o fabrică de reciclare, unde se află peste 100.000 de tone de plastic. Serviciul de urgenţă din oraş a anunţat că au fost trimişi 200 de pompieri la faţa locului.

Nouă pompieri au fost duşi la spital după ce s-au luptat cu flăcările la depoul Japlas din Darmouth Road. Aeroportul Internaţional din Birmingham a fost alertat după ce un nor de fum s-a ridicat la 3000 de metri în aer. În acest moment, zborurile nu au fost afectate.

Incidentul a avut loc într-o zonă industrial, însă cei mai apropiaţi rezidenţi au fost sfătuiţi să îşi ţină ferestrele închise.

Serviciul de intervenţii urgent a declarat că au fost închise 3 drumuri principale şi că deja s-au creat probleme în traficul din zonă. Motocicliştii au fost rugaţi să evite autostrada M5, din cauza blocajelor cauzate de incendiu.

Comandantul Steve Vincent, responsabil al zonei, a declarat că serviciul de urgenţă a fost apelat la ora 1 a.m. duminică. „Nu am evacuat niciun rezident deoarece aceasta este o zonă principal industrial, dar avem câţiva răniţi, din rândul pompierilor trimişi la faţa locului. Din fericire, sunt în afara oricărui pericol“ a mai spus comandantul.

„Zona se va confrunta cu blocaje majore, pentru că ne vom lupta cu acest incendiu în următoarele zile. Este cel mai grav şi extins incendiu pe care l-am întâlnit în zona Birmingham în ultimii ani, de aceea am cerut ajutor suplimentar din partea celorlalte departamente de pompieri din regiune.“ a afirmat Steve Vincent.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite