Greva de la Lufthansa continuă la Frankfurt şi Dusseldorf şi se extinde la Munchen. 929 de zboruri vor fi anulate luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reluarea grevei însoţitorilor de bord de la Lufthansa va antrena luni anularea a 929 de zboruri, ceea ce va afecta peste 110.000 de pasageri, a anunţat duminică seara compania aeriană germană.

„Dintre cele 3.000 de zboruri prevăzute, 929 vor fi anulate cu plecare şi cu destinaţia Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf“, a anunţat Lufthansa într-un comunicat, precizând că aproximativ 113.000 de pasageri vor fi afectaţi.

UFO, sindicatul însoţitorilor de bord, a anunţat duminică reluarea grevei, pentru luni, la Frankfurt şi Dusseldorf şi extinderea ei la Munchen, relatează „Le Figaro“.

Greva a fost declanşată vineri de către însoţitorii de bord din cadrul sindicatului UFO, care încearcă  să-şi apere unele drepturi la ieşirea la pensie.

Nicoley Baublies de la UFO a declarat pentru DPA că sindicatul este mulţumit de participarea la grevă în primele două zile de protest, care urmează să continue până vineri, pe 13 noiembrie.

Sindicatul nu a avut niciun contact cu Lufthansa de la întâlnirea de urgenţă pe care compania a convocat-o joi, într-o încercare de a evita greva, a precizat Baublies.

Negocieri salariale cu privire la 19.000 de membri de echipaje continuă de doi ani.

Lufthansa vrea să scadă prestaţiile acordate la ieşirea la pensie personalului pe care-l va angaja în viitor, să le lege de randamnetul investiţiilor pe piaţă şi să restricţioneze practica pensionării anticipate la vârsta 55 de ani. Sindicatul insistă asupra menţinerii acestor drepturi pe termen lung.

Lufthansa a fost dur afectată, anul acesta, de o serie de greve ale piloţilor, iar în prezent ale UFO, în contextul în care luptă împotriva companiilor low cost.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite