Grădină memorială deschisă în locația unde era casa criminalului belgian Marc Dutroux, supranumit „monstrul din Charleroi”

0
Publicat:

În locul în care se afla locuința pedofilului ucigaș Marc Dutroux, la Charleroi (Belgia) a fost amenajată o grădină memorială ce a fost inaugurată marți, 19 septembrie, potrivit Agerpres care citează agenția Belga.

Ucigaşul Marc Dutroux,  în vizită la „casa ororilor“ - Foto Captura Video
Ucigaşul Marc Dutroux, în vizită la „casa ororilor“ - Foto Captura Video

Supranumit „monstrul din Charleroi”, Marc Dutroux a primit o condamnare pe viaţă pentru că a răpit, sechestrat şi abuzat şase fete în anii '90, dintre care patru au fost ucise. Crimele au fost comise în casa acestuia din Charleroi şi într-o locuinţă secundară pe care acesta o avea la ţară. 

Grădina comemorativă se numește „Între Pământ şi Paradis”, iar tații a două dintre victime au participat la inaugurarea acesteia, potrivit surselor citate. 

Inițial, familiile victimelor își doreau ca locuința criminalului să fie transformată într-un memorial pentru victimele sale. Dar starea clădirii s-a deteriorat considerabil, iar familiile au fost de acord ca locuința să fie demolată şi transformată într-o grădină, cu condiţia ca beciul în care au fost ucise două dintre fete să fie conservat, potrivit Agerpres. 

 Părinţii victimelor au fost consultați cu privire la modul în care să fie amenajat memorialul. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite