Germania: Potenţialul succesor al Angelei Merkel a izbucnit în râs în timpul unei vizite în zonele inundate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Armin Laschet, potenţialul succesor al Angelei Merkel în funcţia de cancelar federal, a provocat indignare în Germania, după ce a fost filmat cum râdea în timpul unei vizite în zonele devastate de cele mai mari inundaţii din ultimul secol.

Polemica a căpătat o amploare cu atât mai mare cu cât Laschet este premierul landului Renania de Nord-Westfalia (vest), unul din cel mai grav afectate de inundaţii, unde au murit zeci de oameni.

Laschet, care este de asemenea cap de listă al creştin-democraţilor (CDU), partidul Angelei Merkel, pentru alegerile legislative din 26 septembrie, a izbucnit în râs în timpul unui discurs rostit de preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Stând în spatele şefului statului, Armin Laschet poate fi văzut râzând timp ce 30 de secunde, împreună cu alte şase persoane, relatează AFP, citată de digi24.ro.

Cei doi oameni de stat se aflau în deplasare în oraşul Erftstadt (vest), extrem de devastat de inundaţii.

Înregistrarea video, fimată de postul de televiziune local WDR, a fost difuzată de mai multe sute de ori pe Twitter sâmbătă, provocând furia unor responsabili politici şi a numeroşi internauţi.

"Am rămas pur şi simplu mut”, a scris pe Twitter secretarul general al Partidului Social-Democrat (SPD), Lars Klingbeil.

"O chestiune de caracter”, a notat cu cinism un alt responsabil al SPD, Kevin Kuhnert.

Controversa are loc în plină campanie electorală. Alegerile din 26 septembrie vor marca începutul erei post-Merkel, aceasta plecând de pe scena politică, după 16 ani la putere.

Un nou sondaj de opinie dat publicităţii miercuri vine să susţină speranţele candidatului conservator Armin Laschet de a-i succede Angelei Merkel la frâiele celei mai mari economii mondiale, după alegerile generale din septembrie din Germania. Sondajul Forsa a arătat că sprijinul pentru Uniunea Creştin Democrată (CDU) condusă de Laschet şi pentru „sora” sa bavareză Uniunea Creştin Socială (CSU) s-a menţinut constant la 30% în ultimele trei săptămâni, după ce în urmă cu o lună era de 28%.

Inundaţiile intervin în plină campanie electorală şi amintesc de inundaţii precedente de proporţii catastrofale, cele din vara anului 2002, cu care fostul cancelar Gerhard Schröder s-a confruntat înainte Mai mulţi candidaţi, inclusiv Laschet, dau vina pe schimbările climatice pentru aceste furtuni deosebit de violente.

    

Vezi video pe Twitter

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite