Forțele armate ucrainene au anunțat posibilitatea de a transfera luptătorii din Avdiivka pe „noi poziții”

0
Publicat:

Comandantul grupului operațional-strategic ucrainean de trupe „Tavria”, Alexander Tarnavsky a remarcat că situația din această localitate este „complicată, dar controlabilă”.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Noi poziții” au fost pregătite pentru luptătorii Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) în Avdiivka, iar pregătirea fortificațiilor continuă, ținând cont de toate scenariile posibile. Acest lucru a fost declarat de comandantul grupului operațional-strategic al trupelor ucrainene „Tavria” Alexander Tarnavsky.

Au fost pregătite noi poziții, fortificații puternice continuă să fie pregătite, luând în considerare toate scenariile posibile”, a scris el pe canalul său Telegram, subliniind că, pe teren „comandanții își cunosc sarcina și o îndeplinesc”.

Tarnavsky a numit situația din Avdiivka „complicată, dar controlabilă”. „Conform deciziei luate, are loc o întărire planificată a unităților, iar trupele sunt manevrate în direcțiile amenințate”, a adăugat el.

Potrivit lui Tarnavsky, operațiunea Forțelor Armate ucrainene de la Avdiivka va continua.

În ultimele zile, experții militari ucraineni au calificat situația de la Avdiivka critică, comparând-o cu Bakhmut, în luptele pentru care Forțele Armate ucrainene au suferit pierderi uriașe. Săptămâna aceasta, un reprezentant al brigăzii 110 mecanizate separate, situată pe direcția Avdiivka, a recunoscut că unitatea nu are capabilitățile să dețină așezarea. Cea de-a treia brigadă separată de asalt a Forțelor Armate ucrainene, care a fost transferată în zona Avdiivka pentru întărire, a raportat astăzi și ea despre situația „extrem de critică” din acest sector al frontului. La sfârșitul lunii decembrie 2023, Valery Zalujny, care ocupa la acea vreme funcția de comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că armata ucraineană ar putea părăsi Avdiivka în două-trei luni. Pe 8 februarie, președintele ucrainean Vladimir Zelenski l-a concediat pe Zalujny. Noul comandant șef Alexander Syrsky are o reputație de lider militar care nu ține cont de pierderile de personal. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite