Doi parlamentari francezi, ambii bărbaţi heterosexuali, s-au sărutat în public pentru a-şi arăta sprijinul faţă de legalizarea căsătoriilor gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii socialişti Yann Galut şi Nicolas Bays, ambii heterosexuali, au inventat „sărutul solidarităţii” duminică, atunci când au participat la o manifestaţie de stradă în Paris. Până la 400.000 de francezi au ieşit protestat ieri pentru a-şi  arăta sprijinul faţă de un proiect înaintat de preşedintele Francois Hollande, prin care căsătoriile între persoanele de acelaşi sex ar urma să fie legalizate în Franţa.

„Suntem amândoi heterosexuali, amândoi suntem căsătoriţi şi avem copii. Însă astăzi, cu acest sărut al solidarităţii, am vrut să arătăm că noi, ca parlamentari care se pregătesc să pornească o luptă legislativă în două zile, suntem solidari cu homosexualii, că suntem solidari cu revendicările lor”, a declarat pentru publicaţia „Le Parisien” Yahh Galut, deputat ales în departamentul administrativ Cher, din centrul Franţei.

Între 125.000 (potrivit estimărilor poliţiei) şi 400.000 de francezi(potrivit organizatorilor) au participat la mişcările de stradă de duminică pentru a apăra proiectul legislativ „Căsătoria pentru toţi”, iniţiat de Partidul Socialist al preşedintelui Francois Hollande. 

Numărul manifestanţilor l-a depăşit semnificativ pe cel înregistrat la marşul pro din 16 decembrie şi, de asemenea, pe cel al protestatarilor care au ieşit la începutul lunii ianurie pe străzile din Paris, cerând renunţarea la proiect. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite