Dezbatere Historia la Adevărul Live, ora 11.30: Autonomia Cataloniei, model pentru Ţinutul Secuiesc? Se va alătura România lui Viktor Orban?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Situaţia din Spania continuă să se complice, în urma refuzului liderului separatist de la Barcelona de a clarifica declaraţia privind statutul provinciei, ceea ce a dus la decizia guvernului central de la Madrid de a anula sâmbătă, 21 octombrie, autonomia Cataloniei. În România, lideri ai comunităţii maghiare din secuime vorbesc depre autonomia catalonă ca despre un model bun de urmat pentru Ţinutul Secuiesc.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Recent, premierul Ungariei, Viktor Orban, declara într-un interviu că România ar trebui să se alăture „poveştii de succes central-europene” reprezentate de Grupul de la Vişegrad. Cât de tentantă este pentru guvernanţii de la Bucureşti o asemnea ofertă şi ce urmăreşte Viktor Orban prin asemenea declaraţii? Este în interesul României să se alăture „băieţilor răi” ai Europei?

Discutăm despre toate acestea, la Dezbaterile Historia, la Adevărul Live, începând cu ora 11.30, împreună cu Oana Popescu, analist relaţii internaţionale, şi cu gen. Alexandru Grumaz, specialist în politică extenă şi de securitate. O emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.  

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri