Dezbatere „Historia“: Cine sunt duşmanii Europei şi de ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Pe 25 martie se împlinesc 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, documentul prin care s-a înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, devenită ulterior Uniunea Europeană. Reprezentanţi a şase state fondatare - Franţa, Germania, Italia, Olanda, Belgia, Luxemburg - au pornit pe drumul integrării care avea să aducă pace şi prosperitate pentru întreg continentul.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Astăzi, aniversarea de 60 de ani, marcată de un summit extraordinar UE la Roma este departe a fi o sărbătoare a entuziasmului şi încrederii în proiectul european. Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea, iar cei 27 rămaşi se întreabă care va fi viitorul UE.

Cine sunt duşmanii UE şi ce vor ei? Cine poate salva UE? Cum trebuie să se poziţioneze România? Sunt doar câteva întrebări la care invitaţii la dezbaterea „Historia” sunt rugaţi să răspundă. Participă istoricul Vlad Nistor, analistul de politică externă Claudiu Degeratu, editorul „Historia” Ciprian Plăiaşu. O emisiune moderată de Ion M. Ioniţă, redactor-şef „Historia”, la Adevărul Live, începând cu ora 11.00.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite