Despre ce a discutat Corlățean cu omologii săi din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean
Titus Corlăţean

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a avut întrevederi, la Paphos, cu Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant UE pentru politică externă, precum şi cu omologi din mai multe ţări europene.

Ministrul de Externe a sublinat, la această reuniune, importanţa menţinerii pe agenda UE a dreptului la educaţie pentru tinerii din regiunea transnistreană şi asigurarea accesului acestora la şcolile cu predare în limba română.

Potrivit informaţiilor transmise de MAE, şeful diplomaţiei române a avut întrevederi cu Erato Kozakou-Marcoullis, ministru de externe şi reprezentant al preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, care i-a adresat invitaţia de a vizita Cipru la finele lunii octombrie, şi cu Lady Catherine Ashton, Înalt Reprezentant UE pentru politică externă.

Conform comunicatului MAE, referitor la întrevederea dintre Titus Corlăţean şi Guido Westerwelle, ministrul de externe german, în cadrul dialogului ministrul român "a apreciat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale în toate domeniile".

O altă temă abordată a fost situaţia din Siria, între care aspectele umanitare, ministrul român informându-l pe omologul german asupra sprijinului concret pe care România îl oferă pentru gestionarea situaţiei complexe a crizei refugiaţilor.

Titus Corlăţean a mai avut o întrevedere cu omologul olandez, Uri Rosenthal, potrivit MAE cei doi miniştri apreciind "consistenţa şi dinamica excelentă a cooperării bilaterale în domeniul economic, comercial şi al investiţiilor".

Ministrul afacerilor externe al Italiei a discutat cu Titus Corlățean despre rolul important pentru societatea italiană al românilor care trăiesc în Peninsulă şi contribuţia pe care o aduc la creşterea economiei italiene, precum şi prezenţa economică activă a Italiei în România.

De asemenea, au fost confirmate şi vizite ale ministrului la Berlin, în octombrie, precum şi la Budapesta, în septembrie.

Corlăţean a participat, în perioada 7-8 septembrie, la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre UE (tip Gymnich), care s-a desfăşurat la Paphos, în Cipru.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite