Desant poliţienesc vizând crima organizată la Berlin şi Hamburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai forţelor speciale de politie din Germania
Membri ai forţelor speciale de politie din Germania

”Peste 500 de funcţionari din poliţie execută în acest moment 27 de mandate de percheziţie şi trei mandate de arestare la Berlin şi la Hamburg”, a anunţat pe Twitter Parchetul din Berlin.

Această operaţiune vizează ”crima organizată”, precizează  parchetul. Autorităţile germane nu detaliază, în acest stadiu, motivele acestor percheziţii şi nu au anunţat nici eventuale arestări.

Însă ancheta ar viza ”tranzacţii imobiliare” efectuate de către organizaţii criminale mafiote, dezvăluie talboidul german Bild.

Operaţiunile poliţiei se desfăşoară la sediul Mitte în cartierele Charlottenburg şi Spandau, la Berlin, precizează tabloidul.

Ele au condus, astfel, ”restricţii de circulaţie în întregul oraş”, joi, avertizează Ministerul Transportului landului Berlin.

Presa germană scrie că două familii - clanurile ”Abu-Chaker”, de origine arabă, şi ”Sürer”, de origine kurdă - sunt vizate în mod special în aceste anchete.

Clanurile mafiote, foarte prezente în capitala germană, au ţinut recent prima pagină în urma presupusei lor implicări într-un spectaculos furt de diamante la un muzeu din Dresda (est).

În dosarul furtului diamantelor, o vastă operaţiune desfăşurată în noiembrie la Berlin a condus la arestarea a trei persoane cu legături cu familia ”Remmo”, de origine kurdo-libaneză, foarte activă în Germania.

Suspecţii arestaţi sunt ”suspectaţi puternic” de faptul că au participat la spargerea Muzeului Grünes Gewölbe din Dresda, în noiembrie 2019. când a fost furat un diamant de 49 de carate.

Prada nu a fost găsită până în prezent. Clanul ”Remmo” este implicat în furtul unei monede de aur uriaşe, de 100 de kilograme, estimată la o valoare de 3,75 de milioane de euro, furată în 2017 de la Bode-Museum din Berlin.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite