Danemarca va ridica toate restricţiile începând din 10 septembrie. Peste 70% din populaţie s-a vaccinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din 14 august, masca nu mai este obligatorie în transportul public, singurul loc unde mai era cerută.  FOTO EPA-EFE
Din 14 august, masca nu mai este obligatorie în transportul public, singurul loc unde mai era cerută.  FOTO EPA-EFE

Danemarca va ridica din data de 10 septembrie restricţiile încă în vigoare împotriva COVID-19, boala nemaifiind considerată o ”ameninţare pentru societate”, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii. Peste 70% din populaţia daneză însumând 5,8 milioane de locuitori este vaccinată integral, potrivit France Presse.

„Epidemia este sub control, avem rate de vaccinare record. De aceea, la 10 septembrie vom putea renunţa la regulile speciale pe care a trebuit să le introducem în lupta împotriva COVID-19”, a declarat ministrul Magnus Heunicke, citat într-un comunicat, potrivit Agerpres.

El a subliniat însă că „nu am ieşit din epidemie” şi a prevenit că guvernul „nu va ezita să acţioneze rapid dacă pandemia va ameninţa din nou funcţiile esenţiale ale societăţii”. 

În martie 2020, Danemarca a fost una dintre primele ţări care a impus un regim de semi-lockdown, cu închiderea şcolilor şi a magazinelor cu produse neesenţiale.

După o primă relaxare a măsurilor câteva săptămâni mai târziu, autorităţile au reimpus treptat restricţii începând din august 2020 şi un semi-lockdown de Crăciun.

Ulterior, ţara s-a redeschis gradual, odată cu introducerea în aprilie a paşaportului sanitar. 

Din 14 august, masca nu mai este obligatorie în transportul public, singurul loc unde mai era cerută. 

De la 1 septembrie va dispărea obligaţia de a prezenta un paşaport sanitar în restaurante, centre de sport şi frizerii, urmând ca de pe 10 septembrie această măsură să fie valabilă şi în cluburile de noapte şi la marile evenimente. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite