Cum iubesc liderii de la Paris: preşedinţii Franţei şi idilele lor secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francois Hollande sărutând-o pe Valerie Trierweiler. FOTO Getty Images
Francois Hollande sărutând-o pe Valerie Trierweiler. FOTO Getty Images

Mass-media din Franţa ameninţă să publice noi informaţii compromiţătoare despre presupusele legături amoroase ale preşedintelui Francois Hollande, acuzându-l că are o legătură secretă cu o actriţă franceză, deşi s-a afişat în public cu o altă femeie. aceste informaţii se înscriu într-o lungă serie de dezvăluiri publice despre vieţile personale ale preşedinţilor francezi din istoria recentă a ţării.

Revista Closer susţine că preşedintele francez François Hollande şi actriţa Julie Gayet, în vârstă de 41 de ani, au o relaţie amoroasă, publicând în ediţia de vineri un dosar de şapte pagini însoţit de fotografii. Însă şeful statului a reacţionat la campania revistei franceze, avertizând că ia în considerare măsuri legale pentru a sancţiona „atacul” asupra dreptului său la intimitate, aşa cum a spus oficialul.

Controversa capătă o amploare chiar mai mare în contextul în care Hollande (59 de ani) este implicat deja într-o relaţie pe care a făcut-o publică în 2007. Partenera sa oficială este jurnalista Valérie Trierweiler (48 de ani), pentru care a părăsit-o pe fosta lui iubită Segolene Royal (60 de ani), colegă şi fostă candidată la prezidenţiale a Partidului Socialist.

Între cele două femei a existat o serie de rivalităţi care a fost intens exploatată de mass-media din ţară, zvonindu-se că Hollande începuse o relaţie romantică cu Trierweiler înainte de a se despărţi de Royale, care este mama celor patru copii ai lui.

„Ai trei copii. Eu am patru. Fii precaută”, i-ar fi spus Royale lui Trierweiler în 2003, potrivit autoarei franceze Sylvaion Courage în cartea sa „Fostul” („The Ex”). Aceeaşi scriitoare a sugerat că rivalitatea între cele două femei mersese atât de departe, încât se luptau pentru a câştiga influenţa asupra deciziilor lui Hollande. „La fel ca în 2007, ea a încercat să-l împiedice (pe Hollande) să candideze (la preşedinţie)”, a fost citată Treirveiler, referindu-se la Royale.

Istoria „bogată” a preşedinţilor francezi

În cazul în care presupusa relaţie a lui Hollande cu Gayet se va confirma, va contribui la perpetuarea unui lungi tradiţii ruşinoase a Franţei, potrivit căreia preşedinţi şi politicieni de rang înalt au fost implicaţi în poveşti amoroase compromiţătoare.

Cea de-a doua şi a treia căsnicie a fostului preşedinte Nicolas Sarkozy au făcut să curgă multă cerneală pe primele pagini ale tabloidelor. Sarkozy este primul preşedinte din istoria Franţei care a divorţat, s-a recăsătorit şi căruia i s-a născut un copil în timpul aceluiaşi mandat, actuala lui soţie fiind Carla Bruni, fost top model.

carla bruni sarkozy

În momentul în care devine preşedinte, în 1995, Jacques Chirac avea deja o reputaţie în privinţa vieţii sale amoroase. În anturajul său profesional şi feminin, era cunoscut, deja, drept „cinci minute, cu duş cu tot". Într-o carte-interviu cu Pierre Péan, în 2007, Jacques Chirac va spune că nu a detestat femeile. „Dar nici nu am abuzat vreodată de ele", adăuga el, catalogând ca exagerate vorbele soţiei sale, cu „femeile, la galop".

Valery Giscard d`Estaing, preşedinte al Franţei între 1974 şi 1981, a fost caracterizat drept un afemeiat incorigibil. Fostul oficial a sugerat într-o carte de-a sa recent publicată că a avut o relaţie cu Prinţesa Diana a Marii Britanii.

Cea mai senzaţională „dezvăluire" despre viaţa amoroasă a unui preşedinte francez are loc în timpul preşedinţiei lui François Mitterrand (1981-1995). În contextul în care circulau deja, de mai mult timp, zvonuri despre o viaţă dublă a şefului statului, revista Paris-Match publică, pe 3 noiembrie 1994, fotografii cu o tânără care seamănă leit cu preşedintele, prezentată drept fiica sa. Ambele familii, Mitterrand şi Pingeot, vor participa la funeraliile fostului preşedinte, în ianuarie 1996.

Mitterrand si fiica secretă

FOTO Preşedintele Mitterrand si fiica secretă

În ciuda agitaţiei stârnite de tabloide, francezii sunt recunoscuţi a fi toleranţi faţă de infidelităţile conducătorilor ţării. Deşi presa a răspândit numeroase zvonuri, popularitatea preşedinţilor nu a avut de suferit în mod semnificativ.

 


Citeşte şi:

Preşedinte François Hollande ar avea o relaţie amoroasă cu actriţa Julie Gayet, scrie revista „Closer“

Revista Closer susţine că preşedintele francez François Hollande şi actriţa Julie Gayet au o relaţie amoroasă, într-un dosar de şapte pagini însoţit de fotografii, ce va fi publicat în ediţia de vineri, relatează AFP.

François Hollande răspunde acuzaţiilor de infidelitate

Preşedintele francez François Hollande a „deplâns profund“, vineri, „atingerile aduse vieţii private" şi a anunţat că va „analiza răspunsurile, inclusiv judiciare", după apariţia revistei Closer ce anunţă o relaţie amoroasă între el şi actriţa Julie Gayet, relatează AFP.

Femeile din viaţa preşedintelui francez se „războiesc” în public

Conflictul dintre cele două femei cele mai importante din viaţa preşedintelui francez Francois Hollande a intrat din nou în atenţia presei, după ce, Segolene Royal, fosta parteneră de viaţă a liderului de la Elysee, a descris-o pe actuala iubită Valerie Trierweiler drept o persoană „rea şi agresivă”. 

 

 

 

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite