Cum au reuşit angajaţii unui adăpost pentru animale maltratate de lângă Kiev să transporte şase lei şi şase tigri în Polonia FOTO

0
0
La un moment dat, camionul încărcat cu animale a fost nevoit să oprească şi să staţioneze toată noaptea după ce s-a întâlnit cu tancurile ruseşti Foto: Twitter  UAnimals, Naturewatch Foundation
La un moment dat, camionul încărcat cu animale a fost nevoit să oprească şi să staţioneze toată noaptea după ce s-a întâlnit cu tancurile ruseşti Foto: Twitter  UAnimals, Naturewatch Foundation

Un camion în care se aflau şase lei şi şase tigri de la un adăpost pentru animale maltratate de lângă Kiev au parcurs aproape o mie de kilometri, pentru a ocoli regiunea Jitomir, bombardată de forţele ruse, şi au fost duse în sigurnaţă în Polonia, joi dimineaţă, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a grădinii zoologice din oraşul polonez Poznan (vest) care a organizat evacuarea, relatează AFP.

Camionul ucrainean a transportat de asemenea doi caracali şi un câine sălbatic african, a declarat Malgorzata Chodyla, conform Agerpres.

La un moment dat, camionul, care a plecat marţi din capitala Ucrainei, a fost nevoit să oprească şi să staţioneze toată noaptea după ce s-a întâlnit cu tancurile ruseşti. Şoferul s-a adăpostit sub vehicul, în timp ce proprietara adăpostului pentru animale, Natalia Popova, s-a alăturat convoiului pentru a hrăni felinele, pentru că membrii convoiului nu ştiau cum să o facă, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit sursei citate, nici trecerea frontierei nu a fost uşoară, pentru că administraţia ucraineană nu a putut stabili documentele necesare pentru aceste animale. Totuşi datorită modificării recente a procedurii internaţionale a CITES (Convenţia privind comerţul internaţional cu specii pe cale de dispariţie) şi a ajutorului şefului serviciului veterinar polonez, aceste probleme au fost rezolvate, a adăugat Chodyla.

Iar după ce animalele au fost transferate în siguranţă într-un camion polonez, şoferul ucrainean s-a întors în ţară, explicând că trebuie să revină la copiii lui.

Directoarea grădinii zoologice din Poznan, Ewa Zgrabczynska, care a organizat evacuarea, împreună cu Natalia Popova, se află deja în contact cu mai multe organizaţii occidentale care doresc să preia animalele.  Ea a lansat şi o strângere de fonduri deoarece oraşul Poznan, de care aparţine gradina zoologică, nu dispune de buget pentru acest gen de acţiuni. 

Natalia Popova s-a întors şi ea la adăpost pentru a avea grijă de alte 70 de animale aflate încă acolo, între care foste animale de la circ şi animale care au suferit abuzuri, în timp ce rezervele de hrană sunt pe terminate. 

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite