Copil de 14 ani, ucis în timp ce încerca să fugă din calea războiului din Ucraina: „Vreau ca lumea să ştie de crimele Rusiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elisei Ryabukon

Locuitorii rămaşi în satul ucrainean Peremoha l-au condus pe ultimul drum pe Elisei Ryabukon, un băiat care ar fi împlinit luna viitoare 14 ani, ucis de atacurile soldaţilor ruşi.

Deşi copilul a murit acum mai bine de o lună, abia acum a putut fi îngropat. Locuitorii din Peremoha s-au adunat la biserica din oraşul Brovary, din estul Kievului, pentru slujba de înmormântare.

Sătenii şi-au amintit de Elisei ca de un copil cinstit, modest şi săritor, un băiat căruia nu-i plăceau certurile şi care a refuzat în trecut să practice sporturi agresive.

Împreună cu mama lui, Inna, şi fratele mai mic, Elisei a rămas blocat în satul Peremoha în momentul în care a început războiul. "Pe 11 martie, ruşii ne-au dat permisiunea să plecăm. Ne-au făcut chiar un semn de rămas bun şi ne-au urat noroc. Apoi, când traversam un câmp, au început să tragă în noi din toate direcţiile", a spus Inna.

Elisei se afla în a treia maşină din cele cinci care formau convoiul cu refugiaţi. Niciun ocupant al maşinii nu a supravieţuit. 

"M-am târât prin câmp şi l-am salvat pe fiul meu de trei ani, târându-l de gluga jachetei lui. Faptul că oricare dintre noi a ieşit în viaţă a fost pur noroc. Vreau ca lumea să ştie despre crimele Rusiei. Vreau ca fiecare victimă să fie numărată. Vreau ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru oamenii, copiii şi femeile pe care i-au ucis pe pământul nostru", a declarat mama băiatului.

Două sute de copii au murit până acum în conflictul armat din Ucraina. Alte sute au fost rănite. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite