Circa 500 de imigranţi au intrat ilegal în Italia, deghizaţi în acrobaţi de circ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 500 de imigranţi au încercat să intre în Italia, deghizaţi ca acrobaţi de circ, după ce au plătit peste 15.000 de euro de persoană traficanţilor şi autorităţilor italiene, a anunţat marţi poliţia italiană, potrivit site-ului The Local.

Imigranţii proveneau din Bangladesh, India şi Pakistan. Ei s-au dat drept acrobaţi de circ prin intermediul unei scamatorii elaborate care a adus traficanţilor un profit de peste şapte milioane de euro, a precizat poliţia italiană din Palermo. 

Fiecare imigrant a plătit 15.000 de euro de persoană în schimbul unui permis de muncă fals eliberat de angajaţi ai autorităţilor regionale din Sicilia, sumă din care 2.000-3.000 de euro au fost direcţionaţi către patronii de circ, informează publicaţia Palermo Today. 

Poliţia a reţinut 41 de persoane, inclusiv angajaţi din domeniul public şi persoane cu legături în industria naţională şi internaţională de circ.

Impostorii au reuşit să exploateze o clauză din legea imigraţiei italiene care garantează pemisii de muncă lucrătorilor din sectorul de divertisment, fie că este vorba despre circuri naţionale sau internaţionale sau personal care lucrează în teatre şi filarmonici. 

Permisii ofereau imigranţilor din statele non-UE să obţină viză de şedere în Italia.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite