Caritas: “Gata cu imigranţii, ajung cei care sunt”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia de binefacere legată de Biserica Catolică schimbă la 180 de grade direcţia şi cere guvernului să revizuiască cifrele cotelor de admisie a imigranţilor în Italia. Altfel "se riscă un măcel".

Greu de crezut că partidul de extremă dreapta Liga Nordului şi Biserica Catolică spun acelaşi lucru: "Gata cu imigranţii". Acest fapt însă s-a întâmplat recent la Veneţia, la prezentarea seriei de evenimente care vor avea loc pe 16 ianuare, cu ocazia celei Zilei Migrantului.

Diferenţele ideologice între Biserică şi gruparea politică de extremă dreapta condusă de Umberto Bossi sunt încă evidente şi de aceea surprinde similitudinea mesajului.

Dar motivele rămân diferite. Dacă Liga Nordului caută capital electoral din umilirea străinilor, Biserica încearcă să-i protejeze.

Don Dino Pistolato, directorul Caritas din Veneţia a explicat, în cadrul unui eveniment organizat chiar de Ziua Migrantului, că guvernul a aprobat intrarea în Italia a circa 100.000 de extracomunitari, dintre care 10.000 în regiunea Veneto. Reprezentantul Caritas a mai precizat că măsura guvernului nu va face altceva decât să alimenteze rasismul.

Citeşte declaraţiile reprezentanţilor Caritas şi află cum sunt puşi la zid imigranţii

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite