Belgia investighează dacă arme furnizate Ucrainei au fost folosite în interiorul Rusiei

0
Publicat:

Premierul belgian Alexander De Croo a anunțat că va cere lămuriri conducerii de la Kiev cu privire la informaţiile potrivit cărora puşti fabricate în Belgia au fost folosite de forţele rusești pro-Ucraina în luptele aflate în curs în regiunea Belgorod.

Premierul belgian Alexander De Croo FOTO EPA-EFE
Premierul belgian Alexander De Croo FOTO EPA-EFE

Ziarul american „The Washington Post” a relatat sâmbătă că luptătorii anti-Kremlin care au lansat luna trecută un atac transfrontalier din Ucraina în regiunea rusă Belgorod au folosit vehicule tactice date iniţial Ucrainei de Statele Unite şi Polonia şi aveau puşti fabricate în Belgia şi Republica Cehă.

„Ministerul nostru al Apărării şi agenţiile sale de informaţii au început o anchetă şi cer informaţii pentru a determina exact ce s-a întâmplat”, a declarat De Croo la postul belgian Radio 1, potrivit Reuters.

„Armele europene sunt livrate Ucrainei cu condiţia ca ele să fie utilizate pe teritoriul ucrainean cu scopul de a apăra acel teritoriu. Şi avem controale stricte stabilite pentru a vedea că acesta este cazul”, a insistat premierul belgian.

De Croo a refuzat să comenteze posibilele consecinţe în cazul în care informaţiile sunt confirmate, notează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres.

„Nu trebuie să ne depăşim aici. Dar analizăm situaţia şi vom lua acest lucru foarte în serios”, a declarat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite