Belarus a restricționat total accesul într-o regiune de la granița cu Rusia și Ucraina. Nimeni nu știe de ce

0
Publicat:

Belarusul a emis, miercuri, o decizie prin care a interzis temporar accesul în anumite părți din regiunea Gomel, care se învecinează cu Ucraina și Rusia, relatează Reuters.

Soldat Belarus
Accesul în regiunea Gomel a fost restricționat. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Guvernul de la Minsk a transmis că „va restricționa temporar intrarea, șederea temporară și circulația în zona de frontieră din districtele Loevski, Braginski și Khoiniki din regiunea Gomel”, conform unui comunicat de presă. 

Armata rusă a utilizat Belarusul ca rampă de lansare pentru bombardamentul eșuat asupra Kievului, în luna februarie, iar activitatea militară rusă și belarusă a înregistrat o creștere în ultimele luni. 

De asemenea, Guvernul nu a menționat cât va dura restricția, însă a anunțat că aceasta nu se aplică oficialilor, angajaților și locuitorilor acelor zone. 

La 11 octombrie, Minskul a început organizarea unor exerciții militare în regiunea Gomel. Soldații ruși au venit în Belarus patru zile mai târziu pentru a se alătura unei grupări regionale fondate de țara vecină. 

Liderul de la Kremlin a efectuat, luni, o vizită în Belarus, stârnind îngrijorări în Ucraina că președintele rus Vladimir Putin are de gând să facă presiuni asupra aliatului său Aleksandr Lukașenko pentru a se alătura unei ofensive pe teren ce ar deschide un nou front împotriva Ucrainei. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite