Casa Albă a spus că este alarmată de rolul Belarusului în operațiunea militară din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minskul a făcut posibilă desfășurarea operațiunii speciale împotriva Ucrainei, a declarat secretarul de presă Karine Jean-Pierre. 

Baterii de katiușe. Foto: Serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federației Ruse
Baterii de katiușe. Foto: Serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federației Ruse

Statele Unite sunt preocupate de rolul Belarusului în operațiunea militară a Rusiei în Ucraina, Washingtonul va continua să mențină contacte strânse cu Kiev. Acest lucru a fost declarat luni la un briefing pentru reporteri de către secretarul de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre.

Suntem de mult îngrijorați de rolul Belarusului [în conflictul ucrainean]”, a spus ea. Potrivit lui Jean-Pierre, Minskul a făcut posibilă desfășurarea unei operațiuni speciale în Ucraina, „oferind sprijin Rusiei și permițând utilizarea teritoriului Belarusului pentru desfășurarea forțelor ruse”. "Continuăm să monitorizăm îndeaproape deplasările forțelor Federației Ruse, inclusiv în Belarus. Am făcut acest lucru și vom continua să facem acest lucru și vom rămâne în contact strâns cu Ucraina", a spus secretarul de presă de la Casa Albă, comentând despre vizita președintelui rus Vladimir Putin la Minsk.

Luni, liderul rus a purtat discuții cu omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko. În delegația rusă mai figurau viceprim-ministrul Alexei Overchuk, ministrul Apărării Serghei Șoigu, consilierul prezidențial Iuri Ușakov, secretarul de presă al șefului statului Dmitri Peskov și șeful Roscosmos Iuri Borisov. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite