Belarus a închis organizaţiile care au primit finanţare străină în alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock / Clădirea guvernului
Foto: Shutterstock / Clădirea guvernului

În plus, autorităţile din Belarus au subliniat necesitatea consolidării în proiectul de Constituţie a unei norme de interzicere a finanţării externe a campaniilor electorale din ţară.

Toate organizaţiile din Belarus care au recurs la finanţare din străinătate în timpul campaniei prezidenţiale din 2020 au fost lichidate. Acest lucru a fost anunţat duminică de şeful administraţiei prezidenţiale din Belarus, Igor Sergienko, la postul de televiziune ONT .

„Evenimentele de anul trecut (adică alegerile prezidenţiale din 2020) şi evenimentele din campaniile electorale anterioare indică faptul că astfel de încercări au fost făcute de anumite forţe, structuri – de a folosi fonduri externe. <...> o serie de astfel de structuri şi organizaţii care au folosit asistenţă financiară străină sau au încercat să o folosească în alte scopuri, au fost lichidate în modul prevăzut de lege”, a menţionat şeful administraţiei prezidenţiale.

El a explicat şi necesitatea consolidării în proiectul de Constituţie a Belarusului a unei norme care să interzică finanţarea externă a campaniilor electorale din ţară.
Un referendum privind noua versiune a legii de bază este de aşteptat să aibă loc la sfârşitul lunii februarie 2022.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite