Batalionul „Şaman”, unitatea de elită care sabotează inamicul rus în interiorul graniţelor sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai Batalionului „Şaman” FOTO Twitter/ The Times
Membri ai Batalionului „Şaman” FOTO Twitter/ The Times

Batalionul „Şaman”, o unitate de elită a Forţelor Speciale Ucrainene, a efectuat mai multe operaţiuni de succes în teritoriului inamicului rus, relatează The Times.

Potrivit publicaţiei britanice, „şamanii”, care de fapt sunt membri ai Detaşamentului 10 al Forţelor Speciale Ucrainene, pot fi numiţi drept autorii actelor de sabotaj care au lovit brusc şi misterios în ultima vreme rafinării de petrol, depozite de muniţii, reţele de comunicaţii din Rusia etc.

Bine echipaţi şi ajutaţi de întunericul nopţii, „şamanii” au pătruns adesea în teritoriul ţării care le-a atacat căminul. Misiunea lor este să distrugă infrastructura critică folosită de ruşi pentru războiul din Ucraina.

The Times a realizat un interviu cu doi membri ai acestui corp de recunoaştere şi atac, şi anume cu sergenţii „Handsome” şi „Twenty Two”, ambii în vârstă de 25 de ani.

Inteligenţi, cu o condiţie fizică foarte bună, cei doi sergenţi au fost selectaţi pentru Detaşamentul 10 după ce au luptat în unităţi regulate.

„Cele mai interesante misiuni sunt să lucrezi în spatele liniilor inamice, să plasezi explozibili în spatele liniilor de front, peste graniţă”, spune „Twenty Two”.

„Ruşii nu ştiu ce li se întâmplă, de multe ori nu le vine să creadă că am fost acolo”, adaugă „Handsome”.

„Îi trimitem să se ocupe de cele mai dificile sarcini, pentru că sunt cei mai buni şi cei mai mai curajoşi”, a declarat un ofiţer de rang înalt.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite