Barroso, preşedintele Comisiei Europene: România nu va intra în Spaţiul Schengen anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barroso, preşedintele Comisiei Europene: România nu va intra în Spaţiul Schengen anul viitor. FOTO: Arhivă Adevărul.
Barroso, preşedintele Comisiei Europene: România nu va intra în Spaţiul Schengen anul viitor. FOTO: Arhivă Adevărul.

România şi Bulgaria nu vor adera la Spaţiul Schengen anul viitor, a declarat luni seară, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru postul francez de televiziune TF1.

„România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014. Este un amalgam incredibil între Schengen, imigraţie, Lampedusa, lucrători detaşaţi (în străinătate, n.red.). Este un amalgam care trebuie denunţat, pentru că altfel vom avea un puseu al mişcărilor extremiste care determină Europa să facă lucruri periculoase. România şi Bulgaria nu vor intra în Schengen pentru că există ţări care se opun.“, a fost declaraţia lui Jose Manuel Barroso de luni seara, invitat la emisiunea Club LCI.

Declaraţia făcută de preşedintele Comisiei Europene este în antiteză cu alte serii de declaraţii oferite de înaltul oficial, nu mai târziu de luna septembrie, atunci când afirma că Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen.

„Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen şi cred ca va fi corect să li se acorde o şansă cât mai curând”, a declarat Barroso în luna septembrie, pentru postul public de radio bulgar, potrivit Mediafax.

„Nu trebuie să creăm cetăţeni europeni de rangul întâi şi de rang secund. Comisia Europeană este de partea celor care doresc o Europă puternică, unită şi deschisă; vom face totul pentru ca ţările membre să nu aibă statute diferite”, mai spunea preşedintele Comisiei Europene în luna septembrie.

Două state europene care se opun aderarii Romaniei la spaţiul Schengen sunt Olanda şi Franţa, motivând imigratia romilor şi probleme ale Justiţiei din România.


Citeşte şi:

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean: „Muncim ca decizia privind aderarea României la Schengen să fie adoptată în decembrie“

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat duminică seara la postul Realitatea TV că subiectul aderării României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen a fost înscris de către preşedinţia lituaniană a UE pe agenda Consiliului JAI din decembrie.

José Manuel Barroso: David Cameron trebuie să accepte „viziunea lui Churchill despre Statele Unite ale Europei”

Actuala generaţie de lideri europeni trebuie să reactualizeze şi să îmbrăţişeze viziunea fostul premier britanic Winston Churchill privind fundamentarea unor State Unite ale Europei, a spus José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene.

Guvernul Ponta i-a răspuns lui Barroso: Comisia Europeană nu are informaţii complete cu privire la listele electorale

Guvernul şi-a reluat angajamentul în faţa Comisiei Europene de a da curs în timp util tuturor cererilor Curţii Constituţionale şi partenerilor europeni, după ce Barroso i-a transmis premierului Ponta o scrisoare în care îşi manifesta îngrijorarea faţă de recentele evoluţii politice din România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite