Autorităţile sârbe au interzis marşul Europride, conform organizatorilor

0
0

Autorităţile sârbe au interzis oficial, marţi, marşul Europride, conform organizatorilor acestui eveniment paneuropean al comunităţii LGBTQ, ce era prevăzut să aibă loc sâmbătă, la Belgrad, conform Agerpres.

Mariajul între persoane de acelaşi sex nu este legal în Serbia Foto: EPA EFE
Mariajul între persoane de acelaşi sex nu este legal în Serbia Foto: EPA EFE

"Poliţia sârbă a interzis marşul Europride din acest an, trimiţând o notificare oficială organizatorilor", a anunţat Belgrade Pride într-un comunicat difuzat pe reţelele sociale. "Belgrade Pride va apela la toate mijloacele legale pentru a răsturna această decizie", se mai precizează în comunicat.

Tensiunile au crescut în această ţară balcanică din momentul în care preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat că face apel la anularea paradei, înfuriind reprezentanţii comunităţii LGBTQ care au promis că o vor organiza oricum. Şeful de stat a înaintat o serie de motive pentru a-şi explica poziţia, evocând tensiunile cu fosta provincie sârbă Kosovo şi grijile legate de preţul energiei şi alimentelor.

Organizatorii Europride, o manifestare care are loc rând pe rând în diferite capitale europene, au condamnat poziţia lui Vucic, susţinând că guvernul nu are autoritatea de a anula marşul.

Mariajul între persoane de acelaşi sex nu este legal în Serbia.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite