Austria se dotează cu o „unitate de apărare a frontierelor“ în faţa imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO polizei.gv.at
FOTO polizei.gv.at

Ministrul de Interne al Austriei, Herbert Kickl, membru al Partidului Libertăţii (FPOe, extrema dreaptă), a anunţat joi înfiinţarea „unei unităţi de apărare a frontierelor“, care va avea rolul de a gestiona n aflux de imigranţi similar, potrivit lui, celui din 2015.

„Nu se pune problema ca 2015 să se repete. Prin urmare, am dat instrucţiuni pentru înfiinţarea unei «unităţi de apărare a frontierelor»“, a declarat Herbert Kickl pentru cotidianul Tiroler Tageszeitung, preluat de AFP.

„Obiectivul este de a asigura o gestionare ordonată a frontierelor în câteva ore“, a precizat el.

„Nu se va mai întâmpla să treacă cineva fără control“, a promis ministrul austriac.

În 2015, în timpul crizei imigranţilor, sute de mii de persoane provenind din Siria, Irak sau Afganistan au tranzitat Austria pentru a ajunge în Germania sau în alte ţări din vestul şi nordul Europei. În acel an, Austria a înregistrat un număr record de cereri de azil, notează AFP.

Săptămâna trecută, Herbert Kickl a intrat într-o polemică după ce a propus cantonarea solicitanţilor de azil în mod „concentrat“ în centre speciale. Zeci de mii de austrieci au ieşit în stradă pentru a denunţa această propunere, subliniind că aduce aminte de lagărele naziste.

Herbert Kickl face parte din noul guvern al Austriei, condus de conservatorul Sebastian Kurz. FPOe are şase miniştri în guvernul Kurz, deţinând portofolii importante, precum Apărarea, Afacerile Interne şi Afacerile Externe.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite