Armata ucraineană eliberează încă cinci localități din regiunea Herson, anexată de Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Prezidențială a Ucrainei a anunţat miercuri dimineaţa eliberarea din mâinile forţelor militare ruse a cinci localităţi din regiunea Herson, anexată de curând de Rusia.

Soldați ucraineni pe frontul din Herson FOTO Profimedia
Soldați ucraineni pe frontul din Herson FOTO Profimedia

„Forţele armate ale Ucrainei au eliberat încă cinci localităţi în districtul Berislav din regiunea Herson: Novovasîlivka, Novogrigorivka, Nova Kameanka, Trîfonivka, Cervone”, se arată într-un comunicat al Președinției Ucrainene.

Forţele ucrainene duc de mai multe săptămâni o contraofensivă în această regiune controlată de trupele Moscovei încă din primele săptămâni de război, notează AFP, potrivit Agerpres.

După ce s-a lovit de o rezistență puternică, armata ucraineană a realizat la începutul lui octombrie eliberări importante în regiune, în special lângă râul Nipru, la sud de Krivoi Rog, oraş industrial şi oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski.

În regiune, Kievul a vizat de asemenea de mai multe ori poduri, pentru a perturba aprovizionarea forţelor invadatoare ruse.

Herson este una dintre cele patru regiuni ale Ucrainei a căror anexare a fost revendicată de Moscova, decizie denunţată de Kiev şi de comunitatea internațională.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri