Aproape 1.600 de activiști de mediu reținuți la Haga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1.600 de activiști de mediu au fost reținuți în timpul unui protest la Haga, a anunțat sâmbătă poliția din Țările de Jos. Ei s-au opus subvențiilor guvernamentale pentru minerit.

Sursa: Nexta TV via Twitter
Sursa: Nexta TV via Twitter

Un total de 1.579 de activiști Extinction Rebellion au fost reținuți, potrivit poliției, opunându-se subvențiilor guvernamentale pentru minerit, cum ar fi petrolul, gazele și cărbunele. Ei au blocat una dintre autostrăzile importante ale orașului și au refuzat să se disperseze în ciuda faptului că acțiunea a fost interzisă de autoritățile orașului.

După cum a menționat poliția, marea majoritate a protestatarilor au fost imediat eliberați. Doar în cazul a 40 de persoane au fost deschise dosare pentru insulte adresate oamenilor legii și pentru alte infracțiuni.

În total, câteva mii de oameni au luat parte la acțiunea neaprobată, care a început în jurul prânzului. Poliția a fost nevoită să folosească tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanții. Strada a devenit disponibilă pentru trafic abia după-amiaza târziu. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite