Aproape 1,6 milioane de oameni au fugit din Ucraina în Polonia de la începutul războiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images

Aproape 1,6 milioane de persoane (1,596 milioane) au fugit din Ucraina în Polonia de la începutul războiului, au anunţat sâmbătă grănicerii polonezi, informează BBC.

Potrivit sursei citate, se crede că nu toţi aceşti refugiaţi se află în prezent în Polonia. Maciek Duszczyk, prorectorul pentru cercetare la Universitatea din Varşovia, estimează că aproximativ un milion de refugiaţi rămân în Polonia, iar restul au plecat deja în alte ţări.

Totuşi, numărul persoanelor care trec graniţa a scăzut vineri, cu 12,5% faţă de joi, până la 76.200, au scris grănicerii pe Twitter.

Până la ora 06:00 GMT sâmbătă, 17.700 de persoane au trecut, în scădere de la 25.400 în aceeaşi perioadă vineri.

Mulţi dintre refugiaţi au plecat în oraşe mari în căutarea unor perspective şi servicii mai bune de angajare. Autorităţile locale din Varşovia şi Cracovia spun că au atins limitele capacităţii lor de a absorbi numărul de oameni fără a intra în resurse suplimentare.

Vineri, primarul Varşoviei, Rafal Trzaskowski, a declarat că 320.000 de persoane care fugeau de războiul din Ucraina au trecut prin oraş şi au mai rămas aproximativ 230.000, adică echivalentul a 10% din populaţia Varşoviei.

Oficialul a spus că 95% dintre sosiri la început au mers să stea cu familia sau prietenii, dar această proporţie a scăzut la aproximativ 70%.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite