Anchetă pentru „ameninţări“ şi „violenţe“ după percheziţiile cu scandal efectuate ieri la domiciliul şi partidul unui fost candidat la preşedinţia Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean-Luc Melenchon (în prim-plan), liderul stângii radicale franceze, protestând faţă de percheziţiile efectuate la domiciliul său şi la sediul partidului pe care îl conduce FOTO EPA-EFE
Jean-Luc Melenchon (în prim-plan), liderul stângii radicale franceze, protestând faţă de percheziţiile efectuate la domiciliul său şi la sediul partidului pe care îl conduce FOTO EPA-EFE

După percheziţiile cu scandal de marţi de la sediul partidului Franţa Nesupusă (France Insoumise, LFI) şi la domiciliul liderului acestei formaţiuni, Jean-Luc Melenchon, un fost candidat la preşedinţia Franţei, Parchetul din Paris a anunţat astăzi deschiderea unei anchete pentru ameninţări, acte de intimidare şi violenţe.

Jean-Luc Melenchon a făcut un scandal amplu în cursul percheziţiilor efectuate ieri de poliţia franceză la domiciul său şi la sediul LFI. El a denunţat o „enormă operaţiune de poliţie politică“ la adresa sa.

Percheziţiile au avut loc în două anchete: una privind presupuse locuri de muncă fictive la birourile unor eurodeputaţi şi alta privind conturile de campanie ale acestui fost candidat la preşedinţia Franţei.

În urma scandalului de ieri, Parchetul din Paris a anunţat astăzi deshiderea unei anchete pentru „ameninţări sau acte de intimidare împotriva autorităţii judiciare“ şi „violenţe asupra unor persoane depozitare ale autorităţii publice“, informează AFP.

Melenchon a transmis aceste percheziţii pe Facebook. După ce a filmat la domiciliul său, s-a deplasat, împreună cu alţi colegi, la sediul partidului. Politicianul francez şi-a îndemnat simpatizanţii adunaţi la faţa locului să forţeze uşa în timpul desfăşurării percheziţiei, fapt ce a dus la ciocniri cu reprezentanţi ai forţelor de ordine.

Sindicatele din poliţie au denunţat o atitudine „inacceptabilă“ din partea lui Melenchon şi l-au îndemnat să-şi prezinte scuze.

La rândul său, deputatul francez a spus la BFM TV că nu regretă nimic din acţiunile sale de ieri. „Suntem trataţi ca o bandă de tâlhari“, s-a victimizat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite