Ambasada Rusiei la Berna a trimis o notă de protest Ministerului de Externe elvețian

0
Publicat:

Ambasada Rusiei în Elveția a trimis o notă de protest către Ministerul de Externe pentru actul de vandalism împotriva Bisericii Ortodoxe. Acest lucru a fost anunțat vineri de serviciul de presă al ambasadei pe site - ul oficial.

Steagul Rusiei. Foto: Arhiva Adev[rul
Steagul Rusiei. Foto: Arhiva Adev[rul

În noaptea de 27 spre 28 octombrie anul curent, persoane necunoscute au comis un act de vandalism, turnând vopsea peste intrarea în Biserica Nașterea Maicii Domnului din Geneva, care este o parohie a Bisericii Ortodoxe Ruse. < ...> În legătură cu incidentul, Ambasada transmite Departamentului Federal (Ministerul) Afacerilor Externe al Confederației Elvețiene o notă de protest prin care se cere luarea de măsuri urgente pentru identificarea și pedepsirea celor responsabili”, se arată în mesaj.

Pe 28 octombrie, s-a raportat că persoane neidentificate au turnat vopsea peste intrarea în Biserica Nașterea Maicii Domnului din Geneva. Misiunea Permanentă a Rusiei la sediul ONU la Geneva și-a exprimat speranța că autoritățile elvețiene vor investiga și vor aduce vandalii în fața justiției.

Anterior, vandalii au profanat de două ori memorialul adus însoțitorilor comandantului Alexander Suvorov din Andermatt (centrul Elveției). Primul incident a avut loc în luna mai, când persoane neidentificate au pătat monumentul cu vopsea galbenă și albastră. Polițiștii din cantonul Uri nu i-au găsit pe vinovați la acel moment. Până pe 12 iunie - Ziua Rusiei - monumentul a fost curățat. A doua oară monumentul a fost profanat în octombrie. Ministerul rus de Externe a cerut Elveției să asigure o protecție adecvată a memorialului.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite