Alegeri parlamentare în Cehia: Partidul miliardarului populist Babis este în avantaj, conform rezultatelor parţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrej Babis FOTO EPA-EFE
Andrej Babis FOTO EPA-EFE

Partidul de centru ANO al miliardarului populist Andrej Babis este în avantaj după alegerile parlamentare din Cehia, conform rezultatelor parţiale, în ciuda unui prim mandat al premierului marcat de scandaluri, informează AP.

Alegerile de două zile pentru ocuparea celor 200 de locuri în camera inferioară a parlamentului au avut loc în contextul în care recent Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie a prezentat în Pandora Papers detalii cu privire la faptul că Andrej Babis nu ar fi  declarat o companie offshore de investiţii utilizată pentru cumpărarea a două vile pentru 12 milioane de lire, în sudul Franţei.

După numărarea voturilor din aproape 30 la sută din cele 14.900 de secţii de votare, ANO are 30,1 la sută. În urmă cu patru ani, partidul a obţinut victoria cu 29,6 la sută.

Formaţiunea ANO este urmată de două coaliţii create de cinci partide – un grup de dreapta şi unul de stânga, în tentativa de a-l înlătura pe premierul populist de la putere.

Coaliţia de centru-dreapta Împreună are 23,9 la sută din voturi, iar coaliţia de centru-stânga a Partidului Piraţilor şi STAN, grup de primari şi candidaţi independenţi, ocupă locul trei, cu 13,5 la sută.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite