Aeroportul din capitala Serbiei a fost închis în urma unei amenințări cu bombă. Precizările Wizz Air

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pista aeroportului belgrădean este blocată și sunt așteptate întârzieri semnificative și anulări de zboruri.

Avion Wizz Air la sol
Joi seară a fost primit un mesaj anonim privind prezența unei bombe într-un avion Wizz Air

Aeroportul Nikola Tesla din Belgrad și-a suspendat operațiunile în urma informațiilor despre prezența unei bombe la bordul unui avion care urma să decoleze, a relatat serviciul de presă al aeroportului.

Traficul aerian pe aeroport a fost temporar suspendat, deoarece siguranța pasagerilor și a personalului este o prioritate”, a spus serviciul de presă, adăugând că „tot personalul aeroportului lucrează împreună cu serviciile speciale”.

Potrivit publicației Blic, la ora 19:15 (20:15 ora Bucureștiului) a fost primit un mesaj anonim despre prezența unei bombe la bordul unui avion Wizz Air care trebuia să zboare spre Barcelona. Echipajul aeronavei a decis să evacueze imediat pasagerii, pentru care au fost utilizate toboganele gonflabile de urgență. 

Prin urmare pista a fost blocată și sunt așteptate întârzieri și anulări semnificative ale zborurilor.

Wizz Air a confirmat pentru „Adevărul” existența acestor probleme, enumerând și măsurile luate față de pasageri:

"Wizz Air confirmă că zborul 4115 de la Belgrad la Barcelona din 29 februarie a primit o amenințare anonimă privind un dispozitiv exploziv la bord, în timp ce se pregătea de decolare. Aeronava a revenit imediat la o poziție izolată de pe aeroportul din Belgrad, unde toți pasagerii și membrii echipajului au fost evacuați în siguranță.

Pasagerii au fost transportați la terminal și li s-au oferit băuturi răcoritoare. Autoritățile competente au efectuat verificările necesare, au stabilit protocoale și au confirmat că a fost o amenințare falsă.

Zborul a fost reprogramat pentru data de 1 martie, iar pasagerilor li s-a asigurat cazare pentru o noapte. Siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului rămân prioritatea principală a Wizz Air."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite