Adolescent român de 14 ani, închis în Austria. Era „prieten” mai vechi al poliției

0
Publicat:

Băiatul român a intrat în atenția poliției din Austria la vârsta de 13 ani, când a jefuit doi taximetriști. Vârsta l-a scăpat de închisoare până acum. Între timp a împlinit 14 ani și a comis o nouă infracțiune pentru care va răspunde.

Poliția austriacă - arhiva foto
Poliția austriacă - arhiva foto

În 2022, doi taximetriști din Austria au fost jefuiți de doi minori (ambii internați într-un centru de îngrijire), unui dintre ei fiind un român de 13 ani. Au lovit șoferii, au furat mașinile taximetriștilor, s-au plimbat cu ele și le-au accidentat. Apoi au furat din autoturisme aparatele radio. Au făcut acest lucru deoarece „se plictiseau”, relatează Exxpress.

Deși au fost prinși de polițiști, copiii nu au răspuns în fața legii deoarece nu aveau 14 ani împliniți. 

tiam că nu ni se poate întâmpla nimic", a spus românul.

În ianuarie 2023, băiatul de origine română a comis o nouă infracțiune. Alături de un complice de 35 de ani, au intrat în casa unui austriac de 29 de ani, l-au atacat și l-au jefuit. De această dată, românul nu a mai scăpat de pedeapsă deoarece împlinise 14 ani. 

Deși nu și-au recunoscut faptele, cei doi au fost condamnați, iar băiatul a primit o sentință de un an de închisoare, dintre care patru luni vor fi cu executare. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite