Activistele de la FEMEN, protest topless în faţa unei moschei din Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activistă FEMEN, ridicată de poliţie din faţa unei moschei din Kiev FOTO Reuters
Activistă FEMEN, ridicată de poliţie din faţa unei moschei din Kiev FOTO Reuters

Mai multe activiste din cadrul mişcării ucrainene FEMEN au protestat, joi, la o moschee din Kiev, acţiunea feministelor având loc în cadrul "International Topless Jihad Day".

Ziua de 4 aprilie a fost decretată de către FEMEN ca International Topless Day, după ce o tânără de 19 ani din Tunisia, Amina, a protestat topless pe o reţea de socializare de pe internet împotriva nerespectării drepturilor femeilor din această ţară.

Amina a vrut să adere la mişcarea feministă ucraineană FEMEN, însă a fost imediat sancţionată de legile dure ale statului tunisian, care au declarat că aceasta trebuie omorâtă cu pietre. Însă, dat fiind faptul că Tunisia este un stat laic, Amina riscă doar doi ani de închisoare pentru gestul ei ieşit din comun, regulile religioase fiind respectate cu stricteţe.

Mişcarea FEMEN a fost fondată în anul 2008, în Ucraina, la Kiev, şi este formată din activiste feministe care protestează topless împotriva abuzurilor şi încălcării drepturilor femeilor din întreaga lume.

Până acum, FEMEN are 40 de membre active în Ucraina şi alte peste 100 în mai multe oraşe din străinătate. FEMEN este susţinută puternic şi pe reţelele de socializare, în special pe cele din Rusia şi Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite