Dovada că Lavrov a fost internat în Indonezia: cum s-a dat de gol

0
Publicat:

Jurnaliștii independenți de la Bellingcat au identificat locația lui Serghei Lavrov, cu ajutorul unor imagini din satelit, pe baza postărilor ministrului rus de Externe.

Lavrov, contrazis cu ajutorul geolocalizării Foto: Twitter / Timmi Allen / Bellingcat
Lavrov, contrazis cu ajutorul geolocalizării Foto: Twitter / Timmi Allen / Bellingcat

Aceștia au geolocalizat înregistrarea video în care ministrul rus de Externe infirma că a fost spitalizat după ce a ajuns în Indonezia pentru summitul G20.

O imagine în acest sens a fost distribuită pe pagina sa de Twitter de Timmi Allen, unul dintre membrii echipei de investigatori ai Bellingcat. Allen a publicat și coordonatele locului unde au fost realizate înregistrarea și fotografia, acestea arătând că personalul lui Lavrov le-a făcut la o anexă a unui spital din stațiunea Nusa Dua, acesta dispunând de o clinică de fizioterapie și un centru de dializă, precizează HotNews.ro.

Informația AP fusese catalogată drept „culmea falsificării”

Amintim că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a negat luni o informaţie a agenţiei Associated Press (AP) potrivit căreia a fost dus la spital cu o afecţiune cardiacă, mustrând jurnaliştii occidentali pentru ceea ce el a considerat drept relatări false.

„Aceasta, desigur, este culmea falsificării”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova.

Zaharova a postat un video cu Lavrov, șef al diplomației ruse încă din 2004, stând pe o terasă în aer liber, purtând pantaloni scurţi şi un tricou şi citind documente.

Întrebat în legătură cu această informaţie, Lavrov a declarat că jurnaliştii occidentali scriu fals de un deceniu că Putin este bolnav.

  

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite