World of Warcraft va fi indisponibil în China

0
Publicat:

În China, milioane de gameri pasionați de World of Warcraft (WoW) își vor lua rămas-bun de la tărâmul Azeroth, jocul urmând să devină indisponibil, după o dispută între compania producătoare americană, Blizzard, și partenerul său local NetEase, relatează The Guardian.

 Datele utilizatorilor WoW pot fi salvate Foto: Arhivă
Datele utilizatorilor WoW pot fi salvate Foto: Arhivă

Foarte popular în întreaga lume, în special în anii 2000, WoW este un joc de rol multiplayer, online, plasat într-o lume medievală fantastică. Este cunoscut pentru că este foarte captivant, iar jucătorii pot acumula sute de ore de joc.

Jocurile companiei Blizzard sunt disponibile în China din 2008 prin colaborarea cu NetEase, deoarece conform legislației țării, dezvoltatorii străini sunt obligați să se asocieze cu firme naționale pentru a intra pe piață.

Dar, după 14 ani și milioane de jucători în China, cele două firme au anunțat în noiembrie că discuțiile privind reînnoirea contractului lor de operare nu au dus la un acord. Drept urmare, serverele chinezești WoW vor fi offline marți la miezul nopții.

Alte titluri populare ale dezvoltatorului californian, unul dintre cei mai mari din lume, vor avea aceeași soartă, inclusiv Overwatch, Diablo III și Hearthstone.

Este sfârșitul”, a scris un utilizator Weibo (considerată echivalentul chinezesc al reţelei de microblogging Twitter) adăugând un emoji care plânge.

Nu a fost doar un joc. A reprezentat, de asemenea, amintirile unei întregi generații” (de tineri chinezi), a scris un altul.

Cele două companii au luat ostatici jucătorii”, a spus Wu, un doctorand în vârstă de 30 de ani și un fan vechi al jocului.

Săptămâna trecută, Blizzard China a declarat că a cerut o prelungire excepțională a contractului cu șase luni, pe care NetEase a refuzat-o. 

Într-o zi, când s-ar putea spune ceea ce s-a întâmplat în spatele scenei, dezvoltatorii și jucătorii vor putea înțelege cât de mult daune poate provoca un nenorocit”, a scris președintele NetEase, Simon Zhu, pe LinkedIn la sfârșitul anului trecut.

Blizzard a spus că este în discuții cu „mai mulți potențiali parteneri care împărtășesc valorile noastre” pentru a continua să-și ofere titlurile în China.

Dezactivarea serverelor sale chinezești nu a fost „sfârșitul”, ci doar o „suspendare temporară nefericită”, a spus Blizzard China. Datele utilizatorilor pot fi salvate pentru utilizare în cazul în care jocurile revin în China, a mai susținut compania producătoare americană. 

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite