Șeful diplomației chineze l-a primit pe Elon Musk: Despre ce au discutat cei doi

0
Publicat:

Directorul Tesla, Elon Musk, s-a întâlnit marţi la Beijing cu ministrul chinez de Externe Qin Gang, a anunţat într-un comunicat diplomaţia ţării asiatice, relatează AFP.

Elon Musk FOTO Getty Images
Elon Musk FOTO Getty Images

Potrivit acestui comunicat, ministrul chinez i-a transmis miliardarului american că Beijingul se angajează să „creeze un mediu economic mai bine orientat către piaţă, bazat pe statul de drept şi internaţionalizat”.

Aceasta este prima deplasare a lui Elon Musk în China de la începutul pandemiei de COVID-19.

Compania sa Tesla, producătoare de automobile electrice, a anunţat în aprilie că va construi la Shanghai o nouă fabrică de baterii, care va deveni astfel a doua uzină Tesla din centrul financiar din estul Chinei.

China este a doua mare piaţă pentru Tesla, după Statele Unite, uzina deja existentă la Shanghai fiind cea mai mare unitate de producţie a companiei americane, notează AFP, potrivit Agerpres.

Relaţiile dintre miliardar şi regimul de la Beijing au ridicat semne de întrebare la Washington. În noiembrie, preşedintele american Joe Biden a declarat că relaţiile şefului Tesla cu ţări străine „merită” examinate.

Comunicatul diplomaţiei chineze a mai menţionat că Elon Musk i-a declarat ministrului chinez că își doreşte extinderea activităţilor Tesla în China.

Vizita are loc într-un moment în care Tesla se confruntă cu multiple probleme, inclusiv intensificarea concurenţei din partea producătorilor auto chinezi, în condiţiile în care cererea pe cea mai mare piaţă auto din lume scade, subliniază AFP.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite